Om siiri.dk

Siri Nordborg MøllerSiri

Oversætter og cand.mag. i finsk.

Født 1981. Bosat i København.

I 2002 traf jeg en af mit livs vigtigste beslutninger. Jeg droppede ud af italienskstudiet og begyndte at læse finsk på Københavns Universitet. Det blev begyndelsen på en lang rejse ind under huden på et meget anderledes og efter min mening meget smukt sprog. Og selvom jeg blev færdig som cand.mag. i efteråret 2011, er rejsen heldigvis langtfra slut endnu.

I 2006 fik jeg min første store oversættelsesopgave, Reijo Mäkis krimi Den gule enke (Bazar Forlag, 2007), og siden da har opgaverne bidt hinanden i haserne. Jeg har beskæftiget mig rigtig meget med børne- og ungdomsbøger og synes, det er en fantastisk verden at bevæge sig rundt i. Men jeg arbejder gerne inden for alle genrer og teksttyper, fordi de hver på sin måde udfordrer og udvikler mig til en mere hel og bedre oversætter.

Tildelt arbejdslegat fra Statens Kunstfond i 2016.

Tildelt Kjeld Elfelts Mindelegat i 2016.
Juryens motivering:
“Kjeld Elfelts mindelegat skal ifølge fundatsen tildeles en yngre oversætter, der har oversat betydelige litterære værker med glæde og fantasi. En sådan oversætter er Siri Nordborg Møller. Siri oversætter fra finsk, og det gør hun ikke bare godt, men decideret fremragende. Hun er en ægte mangestrenget og bredtfavnende oversætter, en af den slags, der oversætter tekster med flydende lethed og naturlighed, hvad enten det drejer sig om Mumitrolde, grafiske fortællinger om onde drømme eller fabulerende Nordisk Råds Litteraturpris-nomineret virkeligheds- og civilisationskritik. Da vi i Dansk Oversætterforbunds bestyrelse fik at vide, at Elfelt-legatet kunne genopstå, gik der kun meget kort tid, før Siri Nordborg Møller fra flere forskellige sider blev fremhævet som en meget værdig og helt oplagt modtager. Siri kan noget, der gør sprog levende og evindeligt relevant, og det er således altid en fornøjelse at læse oversættelser fra hendes hånd. Hendes navn er et kvalitetsstempel i sig selv. Hun fortjener virkelig dette legat. Stort tillykke til Siri Nordborg Møller og tak for hendes stadig igangværende berigelse af litteraturlandskaber her i Danmark.”

Tildelt arbejdslegat fra Statens Kunstfond i 2017.

Tildelt arbejdslegat fra Statens Kunstfond i 2018.

Du kan finde mit CV på min LinkedIn-profil her.